العوامل التي تقلل من كفائة استخدام السماد الكيماوي

 



1-عدم انتظام توزيع الاسمدة في الارض
يعني مثلا وانتا بتنثر السماد في الارض مش بتظبط ايدك في النثر منطقة تقيلة ومنطقة خفيفة وكده يعني ..

2-الاسراف في مياه الري بالغمر ...
يؤدي ذلك الي غسيل السماد مع ماء الري ..يعني مثلا انتا دلوقتي ضيفت سماد وبنسبة كبيرة ...وبعد كده رويت ري غزير ...يبقي كده كانك ما ضيفتش سماد لان معظم السماد هايتغسل مع ماء الري ..

3-خلط اسمدة غير متوافقه مع بعضها ..
زي مثلا خلط سماد اليوريا مع نترات النشادر ...او نترات كالسيوم مع سوبر فوسفات ..وغيرها ....طبعا كده خطأ كبير وبتضيع فلوسك في الفاضي

4-الاسراف في اضافة الاسمدة
حيث يؤدي ذلك الي الضرر الملحي الذي يعوق النبات من امتصاص الماء والعناصر الغذائية ...لان الاسمدة عبارة عن املاح لو زادت عن الحدود المسموح بها يحدث تمليح للارض ولا يستفيد منها النبات ..

5-عدم استخدام السماد المناسب في التربة المناسبة

6-عدم اختيار طريقة وميعاد الاضافة الصحيحة

7-استخدام ماء ري يحتوي علي نسبة املاح عالية
--------------------------------------------------------------------

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

مشاركة مميزة

التربة وقيمة pH

يوجد نوعان من مقاييس pH لقياس التربة، مقاييس حموضة يتم إقحامها في الأرض ومقاييس pH تقيس الماء والتربة المختلطان في سائل عائم. القانون اليابا...

المشاركات الشائعة